Meil on hea meel teatada, et AniMatsuri toimub sel aastal! Võite endale kalendrisse teha kaks märget – 17.-18. september ja 8. oktoober 2022.

Teil on nüüd kindlasti päris mitu küsimust. Miks kaks kuupäeva? Miks nii hiline teatamine? Mis üldse toimub? Siin ei ole tegelikult üht kindlat vastust, mida saaks teile anda, aga põhimõtteliselt on viimases kaks aastat olnud rasked ning me oleme pidanud tegema algse plaaniga seoses päris palju muudatusi. Põhimõtteliselt pidime oma algsele plaanile täielikult kriipsu peale tõmbama ja uuesti alustama. Mitmed kokkulepped tuli ümber teha ning saada kinnitused, et uus plaan töötab ja sobib. Kõik see võttis meil oodatust kauem aega. Aga, meil on lõpuks uus plaan valmis!

Olgu, aga mis see uus plaan siis on ja mis muudatused? Hea, et küsisid. Alustame kahest suuremast:

◾️ AniMatsuri asukoht muutus. Üritus toimub käesoleval aastal V Spaa- ja Konverentsihotelli konverentsikeskuses (Riia 2, Tartu)

◾️ Seoses asukoha vahetusega on käesoleva aasta festival väiksem, kui oleme harjunud. Väiksem saab olema programm ning ka hulk, kui palju pileteid müüa saame.

Kuna üritus on väiksem, siis otsustasime ürituse kaheks teha ning muuta seda, kuidas me senimaani oleme korraldanud Jaapani kuud:

◾️️ AniMatsuri jääb selliseks ürituseks, nagu ta on, kuid fookus saab olema peaasjalikult ainult popkultuuril ja sellel, mis sellega seostub (näiteks cosplay). Kuupäevadeks 17.-18. september 2022.

◾️ See osa, mis keskendus laiemale jaapani kultuurile, saab toimuma eraldi üritusena kolm nädalat hiljem, 8. oktoobril 2022. Uue ürituse nimeks on Momiji festival.

Momiji festivali lisamine ühtlasi tähendab ka seda, et Jaapani kuud kui sellist ei toimu. Jaapani kuu kasvas välja sellest, et AniMatsuri programmi ei suutnud mahutada ära kõike seda, mis me oleks tahtnud korraldada. Lisaks oli soov keskenduda laiemalt Jaapanile, mitte ainult popkultuurile. Enne pandeemiat olid meil Jaapani kuule suured plaanid, kuid kahjuks on maailm ja selle pakutavad võimalused olukorda muutnud ning proovime nüüd siis midagi uut. Alustame väiksemalt ning vaatame, mis sealt edasi saab.

Mis puudutab nüüd mõnda väiksemat muudatust, eeskätt neid, kes soovivad olla rohkem kaasatud festivali korraldamisesse, siis käesoleval aastal ei ole meil avalikku vabatahtlikuks kandideerimise programmi. Asukoht ja programm on mõlemad väiksemad, mistõttu saame palju asju katta korraldusmeeskonnaga. Kui aga oled olnud varasemalt vabatahtlik ning soovid ikka väga kaasa lüüa, siis kirjuta staff@animatsuri.eu ning vaatame sealt edasi.

Jätkame erinevate teadetega järgnevate nädalate jooksul, kui viimased asjad paika loksuvad. Vaatamata muudatustele on meie soov tuua teieni siiski üks hea ja tore kogemus. Kohtumiseni AniMatsuril! 💜