Tulipunaste kõrvade ja sabaga rebasetüdruk Aki, kavala näoga hundipoiss Sousuke ja pisike Wilhelm on meie plakateid juba päris mitu aastat kaunistanud. Aki ja Sousuke on igal aastal võtnud osa ka festivalist endast, jagades infot ürituse kohta, juhtides avamisi ja lõpetamisi ning pakkunud seltsi meie külastajatele. Aga kes nad õige sellised on?

Aki

Liik: rebane (jaapani ‘kitsune‘)
Vanus: 24
Maskott aastast: 2009

Aki tekkelugu sai alguse tegelikult juba mitu aastat varem, kui festivali peakorraldaja Kaia lõi lihtsalt ühe lihtsa visandi ühest tüdrukust, mõeldes just festivali peale. Toona ei näinud ta üldse praeguse Aki moodi välja, kuid nimi sai juba varakult paika pandud. “Aki” tähendab jaapani keeles “sügist”.

Ja mida on Akil endast rääkida?
“Tere kõigile! Mina olen rebasetüdruk Aki. Minu nimi tähendab jaapani keeles sügist ja minu arust on see väga sobiv, sest mu juuksed ja saba on lõõmavpunased! Nagu puulehed sel värvikireval aastaajal. Mulle nii meeldib see!
Oi, iseloomult olen ma muretu ja alati positiivselt meelestatud. Siiski võtan ma kõiki oma kohustusi väga tõsiselt, mis on rohkem, kui ma saan väita oma kaasmaskottide kohta, kuid armastan neid siiski meeletult.
Ma ei jõua AniMatsurit ja kõigi teiega kohtumist ära oodata! “

Sousuke

Liik: hunt (jaapani ‘okami‘)
Vanus: 23
Maskott aastast: 2011

Aki tuleku järel hakkas tekkima mõte, et Akil võiks olla kaaslane, kellega jagada festivalil esinevaid kohustusi ning olla lõbusaks seltsiliseks. Kui juba oli olemas rebasetüdruk, siis miks mitte üks hundipoiss. Rebased ja hundid on Jaapani folklooris väga levinud. Sousukele omistatud nimi oli Kaial pikemat aega mõtteis mõlkunud. Inspiratsioon Sousuke loomiseks tuli samanimeliselt tegelaselt animes Full Metal Panic.

Ja kuidas tutvustab Sousuke ennast ise?
“Yo, nimi on Sousuke. Ma olen mustade juuste ja sabaga hundipoiss. Mulle meeldib lõbutseda! Festivalil võite näha mind ringi jooksmas, vembutamas ja muidu pahandusi tegemas. Mulle meeldib uusi asju proovida, kõiki mänge mängida ja kohtuda nii paljude külastajatega kui võimalik!”

Wilhelm

Liik: karu (jaapani ‘kuma‘)
Vanus: 10
Maskott aastast: 2012

Wilhelmi saabumise lugu on natukene teistsugune. Mõtlesime, et oleks tore omada lisaks veel sellist pisikest nunnut tegelast ja nii sündiski visioon ühest onigiri-kujulisest karukesest. Nime otsustasime otsida hääletuse abil ning pärast mõnda aega kestnud avalikku hääletust sai karuke nimeks Wilhelm.

Ja mida ütleks Wilhelm teile, kui end tutvustab?
“Tere. Minu nimi on Wilhelm. Olen pisike ja kahvatuoranž. Öeldakse, et mul on salapärane naeratus, nagu mul oleks midagi plaanis või lihtsalt sügavalt mõttes. Kumb see siis on? Sa arvatavasti ei saa kunagi teada, aga kui juhtub, et su teele satun, suudaksid sa minu salapära paljastada?”